Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverlener STN vraagt uitstel van betaling

STN Zorg, een stichting die in grote delen van het land thuiszorg aanbiedt, heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd. De directie doet geen mededelingen over de omvang van de schuldenlast bij de instelling die 1150 mensen werk biedt en aan drieduizend mensen zorg verleent.
Zorgverlener STN vraagt uitstel van betaling

Volgens de directie heeft Stichting Thuiszorg Nederland te maken met een terugval van de omzet. Als een van de oorzaken wordt genoemd het niet sluiten van contracten met onderaannemers die thuiszorg aanbieden zonder aan de administratieve eisen te voldoen.

Sentiment

Ook kampt STN Zorg met een wat de directie noemt ‘negatief sentiment’ dat ontstaan is doordat twee grote zorgverzekeraars, Agis en Achmea, te kennen gaven niet opnieuw contracten te willen sluiten met STN Zorg. Volgens de directie hebben zij voor volgend jaar wel weer contracten gesloten.

‘De continuïteit van de zorg en het behoud van de werkgelegenheid hebben onze hoogte prioriteit,’ aldus Vivian Broex, directeur zorg van STN Zorg.

Lees ook:

Zorgverzekeraars geen gelijk in conflict over zorgcontract met STN

Achmea dreigt thuiszorginstelling met claim

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.