Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgorganisaties Brabant verliezen kort geding tegen tien gemeenten

Thuiszorgorganisaties Thebe/Mark en Maasmond en De Markenlanden hebben het kort geding tegen tien West-Brabantse gemeenten verloren. De rechtbank in Breda oordeelde dinsdag dat de maximumuurtarieven die de gemeenten hanteren bij de aanbesteding van de huishoudelijke hulp niet onrechtmatig zijn. Dat meldt het dagblad BN/De Stem.
Zorgorganisaties Brabant verliezen kort geding tegen tien gemeenten

Met deze uitspraak kunnen de gemeenten doorgaan met de lopende aanbestedingsprocedure. Zij zullen voor de periode 2010-2012 vrijwel zeker met andere zorgorganisaties in zee gaan.

Audi
De thuiszorgorganisaties stapten naar de rechter, omdat ze het maximumtarief van 19,65 euro voor huishoudelijke hulp te laag vinden. ‘De gemeente wil een Audi kopen, voor de prijs van een Skoda’, zegt Anton van Mansum van De Markenlanden eerder al in een interview met Zorg + Welzijn.

De directeur van Thebe zegt in het dagblad: ‘Wij zullen moeten stoppen in die gemeenten. Toch gaan we proberen om het personeel daar in dienst te houden. Lukt dat niet, dan kunnen ze waarschijnlijk overstappen naar de nieuwe organisatie.’ In totaal gaat het om 200 huishoudelijke hulpen en 170 zorgmedewerkers.

Redelijk
Kees Jongmans, voorzitter van de tien betrokken gemeenten en wethouder van de gemeente Roosendaal, sprak eerder zijn vertrouwen uit in een goede afloop. ‘Er is toch een groot aantal aanbieders dat aanmerkelijk onder de maximumprijs zit. De tarieven zijn berekend aan de hand van gemiddelden, dus we zijn van een heel redelijk uurloon uitgegaan, conform het cao-loon.’

Lees ook:

West-Brabant steggelt over thuiszorgtarieven of ga naar het dossier Wmo en Aanbesteden

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: BN/de Stem/Foto: ANP

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.