Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstelling Aafje zoekt door naar gestolen geld

Stichting Aafje thuiszorg huizen zorghotels in Rotterdam gaat door met het zoeken naar de bijna half miljoen euro die verdwenen is. EDA Holding (een lege bv) zou deze met een truc hebben buit gemaakt. Tijdens een kort geding tegen de holding vorig week kreeg Aafje wel via de rechter alvast 4000 euro door een beslaglegging op de holding.
Zorginstelling Aafje zoekt door naar gestolen geld

De zorginstelling werd opgelicht door een sticker met de tekst ‘bankrekening gewijzigd’ op een nota voor het nieubouwproject van de Rotterdamse instelling. Zo werd er 486.855,14 euro overgemaakt op een verkeerde bankrekening. Stichting Aafje kwam er een maand later achter dat het geld was verduisterd.

Verdwenen

De stichting bouwt in het Rotterdamse Zuidwijk een zorgcomplex van 140 appartementen voor onder meer dementerende ouderen. De instelling heeft volgens de woordvoerder nog verschillende ijzers in het vuur om het verdwenen geld terug te krijgen. ‘De banken, politieonderzoek en een bedrijfsrechercheonderzoek’, somt de woordvoerder op.

Bron: ANP/stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.