Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdachte fraudezaak Aafje thuiszorg gepakt

Er is een tweede verdachte aangehouden in een grote fraudezaak rond het Rotterdamse Stichting Aafje Thuiszorg. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag gezegd. Het tv-programma Opgelicht?! kwam de man tegen tijdens onderzoek naar een andere kwestie en lichtte de politie in.
Aafje thuiszorg fraudezaak
Het OM vermoedt dat de oplichter voor 4 ton aan goud heeft gekocht. - Foto: ANP Photo

Stichting Aafje thuiszorg in Rotterdam raakte bijna 500.000 euro kwijt. Het geld werd door middel van een truc overgemaakt naar EDA Holding (een lege bv). De man die onlangs is aangehouden zou eigenaar van EDA zijn, of althans beschikking over het bedrijf hebben gehad, aldus het OM. Deze man en een eerdere arrestant zijn inmiddels op vrije voeten, maar zijn nog wel verdacht. Het OM is bezig met ‘de laatste eindjes van het onderzoek’ en wil de zaak zo snel mogelijk voor de rechter brengen.

Fraudeurs Aafje Thuiszorg

De eerste man die werd aangehouden, was een medewerker van Aafje, die volgens het OM het lek was die het geld heeft laten verdwijnen. De fraudeurs zouden onder meer een sticker ‘bankrekening gewijzigd’ hebben geplakt op een nota van ruim 486.000 euro die naar de stichting werd gestuurd. Dat geld was bedoeld voor een nieuwbouwproject in Rotterdam. Niemand die keek of dit wel klopte en het geld werd overgemaakt. De instelling kwam er na een paar dagen achter dat het geld naar de verkeerde rekening was gegaan.

Sportwagen

De baas van EDA Holding stond internationaal gesignaleerd sinds de zaak aan het licht kwam, maar het OM en de politie hadden hem nog niet kunnen vinden. Volgens de woordvoerster liep hij rond in Amsterdam. In Opgelicht?! zei persofficier van justitie Henric Rebel dat het OM vermoedt dat de EDA-baas voor 4 ton aan goud heeft gekocht en de rest in een Lamborghini sportwagen heeft gestoken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.