Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgen bij SP over Rotterdams thuiszorgplan

De SP in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over het plan van de Rotterdamse PvdA-wethouder Marco Florijn om bijstandsgerechtigden met ingang van volgend jaar in zetten in de thuiszorg. Florijn neemt dat idee mee in de aanbestedingsonderhandelingen waar de partijen nu middenin zitten.
Zorgen bij SP over Rotterdams thuiszorgplan

De gemeente Rotterdam wil dat bijstandsgerechtigden met ingang van volgend jaar ook aan de slag gaan in de thuiszorg. Wethouder Marco Florijn heeft zijn wens neergelegd bij thuiszorgorganisaties, zo bevestigde een woordvoerder van de gemeente dinsdag een bericht in Trouw.

Bijstand

Als het aan Florijn ligt trekken de thuiszorgorganisaties 10 procent van hun loonsom uit om bijstandsgerechtigheden en mensen die nu werken in sociale werkplaatsen in dienst te nemen. De gemeente kan de eis stellen omdat ze volgend jaar maart de thuiszorg opnieuw uitbesteedt. De wethouder kwam eerder ook met een project om mensen uit de bijstand is de kassen te laten werken.

Baanverlies
De SP heeft vragen gesteld aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Paul de Krom en de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner. De socialisten zijn onder meer bang dat huidige thuiszorgmedewerkers hun baan verliezen.

Bron: ANP/ANP-Photo/David Dam

1 REACTIE

  1. Waar is die man in godsnaam mee bezig? Dit werk doe je niet zomaar. Je moet gevoel, empathie en kennis hebben in dit werk. En hoe denk hij over de clienten? Je zult maar zo,n bouwvakker binnen krijgen die kan metselen, maar totaal geen kennis heeft van zorg. Weer zo,n iemand acher het bureau die het zo goed weet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.