Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgdemonstratie op het Malieveld

Na demonstraties tegen de bezuinigingen in de kunst, het persoonsgebonden budget en het openbaar vervoer, wordt er woensdagmiddag geprotesteerd tegen de algehele bezuinigingen in de zorg.
Zorgdemonstratie op het Malieveld

Oorspronkelijk wilde organisator Landelijk Platform GGz naar het Plein in Den Haag, maar omdat er tussen de 6000 en 8000 mensen worden verwacht, wordt uitgeweken naar het Malieveld.

Ggz
De Haagse binnenstad is woensdag eerder op de dag het toneel van stakende ov-personeelsleden, zij staan een paar honderd meter verderop bij het gebouw van de Tweede Kamer. Rond 15.00 uur komen de mensen die tegen de bezuinigingen in de zorg zijn, het Malieveld op. Aan het eind van de middag komt ook minister Edith Schippers, verantwoordelijk voor het voorgestelde bezuinigingsbeleid van 600 miljoen euro op de geestelijke gezondheidszorg, het publiek toespreken.

OV

‘Door de staking in het openbaar vervoer, hebben allerlei instellingen door het hele land zelf bussen geregeld. We rekenen op minstens 170 bussen’, aldus een woordvoerster van het Landelijk Platform.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: ANP/Phil Nijhuis

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.