Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Zorg moet sportclubs kunnen sponsoren’

Ziekenhuizen en thuiszorginstellingen moeten zelf bepalen of ze geld uittrekken voor de sponsering van een sportclub. Demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) voelt er niets voor daar een stokje voor te steken. Dat schrijft Klink in antwoord op Kamervragen van Renske Leijten (SP).
'Zorg moet sportclubs kunnen sponsoren'

Vorige maand werd bekend dat Thuiszorg Groningen 80.000 euro heeft gegeven aan eredivisieclub FC Groningen. In ruil daarvoor mag de thuiszorgclub reclame maken in het stadion. Ook zijn er twintig stoelen in het stadion gereserveerd voor gasten van de directie van de thuiszorginstelling.

Reddingsplan
Kortgeleden verkeerde Thuiszorg Groningen op het randje van een faillissement en stopte de overheid 22 miljoen euro in een reddingsplan. Honderden medewerkers van de zorginstelling werden bij die reorganisatie op straat gezet.

Klink schrijft daarover: ‘Tegen die achtergrond wekt de besteding van 80.000 euro aan sportsponsoring bevreemding. Dit bedrag is overigens volgens de instelling zelf niet afkomstig uit de verleende steun. Daarmee ga ik er dan ook van uit dat de zorgverlening als zodanig niet in het gedrang komt.’ De SP vindt dat het geld voor thuiszorg simpelweg aan thuiszorg moet worden besteed en vroeg of de minister bereid was een einde te maken aan sponsoring door zorginstellingen.

Bekend
Vorige maand werd eveneens duidelijk dat het Albert Schweitzer ziekenhuis, met vestigingen in Dordrecht en omgeving, voetbalshirts sponsort van voetbalclub BVV Barendrecht. Het ziekenhuis hoopt op die manier beter bekend te raken bij het publiek. De SP vindt ook deze vorm van sponsoring ‘onzin’. ‘Ook hierbij wordt geld gebruikt dat eigenlijk aan betere zorg besteed had moeten worden’, vindt Leijten.

Aanvulling
Klinkt schrijft dat hij vindt dat naamsbekendheid wat hem betreft vooral moet voortvloeien uit de kwaliteit van de geleverde zorg, maar sponsoring kan daar wel een aanvulling op zijn.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. renske heeft volkomen gelijk,het is van de gekke,in het betaalde voetbal gaat geld genoeg om,wij als thuishulpen moesten dit jaar over stappen naar een andere zorg aanbieder,vaak tegen een lager loon of verslechterde arbeidsvoorwaarden(cao schoonmaak)door de marktwerking in de zorg daar hebben wij niet om gevraagd.geld wat bedoeld is voor de zorg moet hier ook voor gebruikt woden,laten die duur betaalde voetballers maar een paar miljoen inleveren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.