Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZOMERSERIE: Van extra diensten tot opnamestops

Het is zomer in Nederland en dat betekent voor de zorg, waar de personeelstekorten toch al fors zijn, een lastige periode. In onze zomerserie zoeken we tips en tricks voor goede zorg en ondersteuning van medewerkers in het sociaal domein. Deze aflevering: Hoe komen wijkverpleging, gehandicaptenzorg en ggz de zomermaanden door?
personeelstekort zomer
Foto: iStock

In de wijkverpleging zorgt de aangebroken zomerperiode voor nijpende personeelstekorten; nijpender dan ooit. Dat meldt vakblad Nursing. Wijkverpleegkundigen van De Zorggroep in Limburg moeten bijvoorbeeld patiënten weigeren, ook als het gaat om terminale zorgverlening thuis. De situatie bij De Zorggroep verbaast niet, zegt een woordvoerder van ActiZ, de organisatie van zorgondernemers. Landelijke cijfers over tekorten in de wijkverpleging deze zomer zijn er volgens Actiz niet. Regionale werkgeversverenigingen in zorg en welzijn zien een stijging

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.