Zomervakantie: van extra diensten tot opnamestops

Het is zomer in Nederland en dat betekent voor de zorg, waar de personeelstekorten toch al fors zijn, een lastige periode. Hoe komen wijkverpleging, gehandicaptenzorg en ggz deze maanden door?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
personeelstekort zomer
Foto: iStock

In de wijkverpleging zorgt de aangebroken zomerperiode voor nijpende personeelstekorten; nijpender dan ooit. Dat meldt vakblad Nursing. Wijkverpleegkundigen van De Zorggroep in Limburg moeten bijvoorbeeld patiënten weigeren, ook als het gaat om terminale zorgverlening thuis. De situatie bij De Zorggroep verbaast niet, zegt een woordvoerder van ActiZ, de organisatie van zorgondernemers. Landelijke cijfers over tekorten in de wijkverpleging deze zomer zijn er volgens Actiz niet. Regionale werkgeversverenigingen in zorg en welzijn zien een stijging van het aantal vacatures. In Noord-Brabant alleen al waren er afgelopen juni ongeveer 1760 vacatures, tegen 1294 vacatures vorig jaar juni, meldt Nursing.nl. Uit een

0
331

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.