Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1710 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Professionalisering

‘Vakkundig aan het werk’

Kennis in de praktijk ontwikkelen is lastig, kennis overdraagbaar en benutbaar maken is nog veel lastiger. Kennisprogramma 'Vakkundig aan het Werk' gaat die uitdaging aan en is een belangrijke stimulans bij de bevordering van evidence based practice: de afweging tussen wetenschap, praktijkervaring en situatie van de klant.
Participatie

Inclusieve technologie

Technologische ontwikkelingen hebben impact op de arbeidsmarkt. Banen en taken veranderen, verdwijnen en ontstaan. Meestal wordt de komst van technologie geschetst als een natuurfenomeen: of we willen of niet, technologie zal als een stortvloed over ons heen komen en de arbeidsmarkt onomkeerbaar doen veranderen. Maar dat is onzin.
Participatie

Taalhuis Oostland

Het Taalhuis Oostland bestaat zes jaar en is in die tijd tot grote bloei gekomen. Mede vanwege het succes in Oostland is in het nieuwe landelijke actieplan Tel mee met Taal 2020 - 2024 een prominente rol weggelegd voor de Taalhuizen en krijgen ze door certificering een officiële status.
Participatie

Laat dat maar aan jongeren over!

Het project Maatschappelijke Dienst Tijd ontplooide een aantal succesvolle projecten om jongeren te betrekken bij de toekomst van hun eigen dorp.

Tijdstudie in uitvoeringsorganisaties: druk van de ketel!

Publieke organisaties staan onder druk. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en dat heeft effect op de uitvoering. Tijdstudie kan helpen, door inzicht te geven in de balans tussen het werk, de personele inzet en de financiële middelen. Hoe gebruikt u dit instrument effectief in uw organisatie?

Een kleine introductie tot Realistisch evalueren

Realistisch evalueren: het bestaat eigenlijk al een tijdje, maar heeft het sociaal domein nog niet echt bereikt. Dit artikel legt uit wat het inhoudt en waarom zowel beleidsmakers als uitvoerders er vaker om zouden moeten vragen.
Participatie

Noarberschap: een paradox

In het oosten van het land verschilt de cultuur van gemeentelijke organisaties niet erg van die in de Randstad. De lokale cultuur, met zijn nadruk op gemeenschapszin, steekt wel anders in elkaar. De omgang met de voor- en nadelen daarvan vergt inzicht en discretie van de ambtenaren in het sociaal domein.

Grip op geld tijdens de coronacrisis

Toen in maart de lockdown in Nederland een feit werd, was al snel duidelijk dat dit financiële gevolgen zou hebben. Hoewel grote problemen vooralsnog uitblijven, is er reden tot zorg. Jongeren, zelfstandigen en flexwerkers zijn kwetsbaar. Gemeenten en private partijen moeten samen optrekken om deze groepen tijdig te bereiken.

Een skills-based arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam

Op de arbeidsmarkt wil het nog weleens voorkomen dat vraag en aanbod door toedoen van allerlei ontwikkelingen niet goed op elkaar aansluiten. Het drie jaar geleden gestarte House of Skills beoogt deze mismatch te corrigeren met behulp van een nieuwe benadering die is gebaseerd op zogeheten 'skills'.

Redactioneel: Stroppenpot of bouwdepot

Zij zijn niet statistisch significant, dus veranderen wij de wet niet. Aldus Rutte en Hoekstra: duo Schraalhans en Dagobert dat opeens de deuren van het pakhuis op Duckburg wagenwijd openzet en aan het uitdelen slaat.
Abonneren