Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

COLUMN Drinken

Hoe wilden Hanno, mijn ex-man, en ik contact houden? Dat moest een kleine vijf jaar geleden ook in het ouderschapsplan. Zouden we bellen, mailen, sms'en? Ik vond het een opdringerige vorm van bemoeienis, maar zag ook wel het grotere plaatje: het ouderschapsplan als geheel moest een sfeer van vreedzame samenwerking ademen. En die vreedzame samenwerking zat 'm in al die details. In de praktijk praten we altijd even bij als Hanno Yaël op zaterdag brengt. Verder appen we veel, en over urgente of complexe dingen bellen we.
© Annemarijne Bax
Premium
Nu appten we al geruime tijd over Yaëls verstopping. In de zorg gaat het dan steevast over ‘stoelgang’ en ontlasting, maar bij exen op de app onder elkaar gaat dat van: ‘Heeft ze nog gepoept vandaag?’ ‘Grote harde kogel in haar luier. Ze moest er stevig op persen.’ ‘Klein keuteltje, hopelijk komt er nog meer.’ ‘Gelukkig, na de keutel kwam er een grote, smeuïge hoop.’
De verstopping was erger geworden de laatste tijd. De
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.