Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1646 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Participatie

IN BEELD Zo herdenkt Den Haag

Meerdere fotografen werkten aan het project Zo herdenkt Den Haag: stilstaan bij het koloniaal en slavernijverleden. Jurriaan Brobbel was een van hen, hij zegt: 'Ik vond het eervol om erbij te mogen zijn.'
Informele zorg

THEMA De professional spreekt ‘Praten, samenwerken en balans vinden’

Mantelzorg loopt als een rode draad door het leven van Roelie van Guldener. Haar ervaringsdeskundigheid is indrukwekkend. Ze neemt het allemaal mee in haar professionele leven als mantelzorgexpert, coach en trainer in organisaties. 'Een mooie dubbelrol', noemt ze het zelf.
Participatie

MEELOPEN MET ‘Ik werk voortdurend in een grijs gebied’

De jongste is negentien, de oudste bijna zestig. De diversiteit van 'haar deelnemers' is groot. Maar allemaal hebben ze een tijdje vastgezeten. Ekram Baddouri (42) is ambulant begeleider bij Stichting Exodus Nederland. Fotograaf Bas Losekoot en journalist Jessica Maas kijken een dag mee over haar schouder.
Informele zorg

THEMA De expert spreekt ‘Mantelzorg is vooral emotioneel zwaar’

De sociaal werker is nog niet zo in beeld als het gaat om de ondersteuning van mantelzorgers, ziet dr. ir. Rick Kwekkeboom, lector Langdurige zorg en ondersteuning bij de Hogeschool van Amsterdam. Terwijl juist sociaal werkers mensen goed kunnen bijstaan in situaties waarvoor geen kant-en-klare oplossing bestaat.
Participatie

WIJ SAMEN Met een ‘bakkie aandacht’ naar de mantelzorger toe

'Wacht niet tot de mantelzorger naar jou komt, want dan is het vaak te laat.' Dat is de boodschap van twee ervaren rotten in het vak. Toen hun organisaties gingen samenwerken, ontstond er een nieuwe, succesvolle aanpak.
Ervaringsdeskundigen

ERVARINGSDESKUNDIGE Kindermishandeling

Nina Blom (48) werd als kind zwaar mishandeld: haar ouders maakten haar opzettelijk zo ziek dat ze er bijna aan overleed. Nu schrijft ze boeken en geeft ze lezingen om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van deze nog vrij onbekende vorm van kindermishandeling: Kindermishandeling door Falsificatie.
Professionalisering

WAT WERKT Verschillen overbruggen

Hoe kan sociaal contact bijdragen aan het overbruggen van verschillen tussen mensen met verschillende religies en culturele achtergronden? En hoe organiseer je dit succesvol? Movisie heeft daar een Wat werkt bij-dossier over. Annemarie van Hinsberg deelt de belangrijkste ingrediënten voor sociaal werkers.
Professionalisering

EDITORIAAL Sociaal werk maakt ons gelukkig

Als er iets is dat ik de afgelopen maanden geleerd heb, is dat sociaal werk soms ongrijpbaar lijkt.
Informele zorg

THEMA Feiten & Cijfers

De zorg die door iemand uit het sociale netwerk gegeven wordt, heet mantelzorg of informele zorg en daaronder valt heel erg veel. Denk bijvoorbeeld aan emotionele steun, huishoudelijk werk, hand- en spandiensten, hulp bij persoonlijke verzorging of administratie, meegaan naar afspraken met artsen en ga zo maar door, maar hoe zien de cijfers er eigenlijk uit met betrekking tot dit onderwerp? De antwoorden op deze vraag geven we hier.
Informele zorg

THEMA De cliënt spreekt ‘Ik vraag mij af wat beter kan in de zorg’

Viroen Soebedar is al jaren mantelzorger voor zijn moeder. Zijn neef neemt het van hem over als het hem niet uitkomt en hij als hij ergens mee zit bespreekt hij dit met zijn neef.