Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1556 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Jeugdhulp

KIPPENVEL ‘Bij hem ging het knopje om’

Jongerenwerker Nadine de Koning (33), werkzaam bij Welzijnskwartier in Katwijk, ging met een groep jongeren met extreemrechtse sympathieën naar Auschwitz. Een gratis vakantie, noemden sommigen het. Maar Nadine zou het zo weer doen, vertelt ze in onze podcastserie Kippenvel.
Ervaringsdeskundig

ERVARINGSDESKUNDIGE Autisme

Nadat ze haar Autisme Spectrumstoornis (ASS) ontdekte, ergerde Jeanne Rutgers zich steeds meer aan het stereotype beeld over autisme. Ze sprak zich onder andere uit met Autist! De Film. Nu is ze klant- manager met schuldhulptaken bij de gemeente Amsterdam. 'Met name klanten met ASS voelen zich beter door mij begrepen.'
Participatie

MEELOPEN MET Jamila Talla: ‘Keuzevrijheid is zo belangrijk’

Journalist Jessica Maas en fotograaf Bas Losekoot lopen mee met Jamila Talla, trainer en oprichter van de stichting Voice of All Women. 'Angst beheerst vaak het leven van deze vrouwen.'
Ondermijning

Column: Lalalala

'Op de maandag in Utrecht, stel ik me dan zo voor, is er een docent op de middelbare school die de leerlingen vraagt om een opstel te schrijven over wat ze hebben gedaan het afgelopen weekeinde.
Wijkteam

DE STELLING De specialist in het wijkteam moet worden vervangen door de generalist

Moet je de specialist in het wijkteam vervangen door de generalist? Hulpverleners Wilco Willems, Psychiatrisch ambulant begeleider en coach in de wijk Amsterdam Nieuw-West, en Lex van Eindhoven, organisatie voor ondersteuning van wonen, werken, ontmoeten, opvoeden, vervoer of inkomen verdedigen hun standpunt.
Ervaringsdeskundig

BOEK Het leven moet maar even wachten

Op 15 maart 2020 komt schrijfster Bregje Bleeker na ruim een jaar in Zuid-Frankrijk terug in Amsterdam. Ze voelt zich niet zo lekker. Misschien de autorit, hooikoorts of een griepje? Maar dat is het allemaal niet.
Wijkteam

IN BEELD Hoera Heechterp

Fotocollectief Leeuwarden besloot om de bewoners in de wijk Heechterp-Schieringen te fotograferen. Menno de Boer bezocht voor zijn serie de jarigen in de wijk.
Jeugdhulp

COLUMN Verwaarlozing verwaarloosd

Verwaarlozing is de meest voorkomende en in potentie een van de meest schadelijke vormen van kindermishandeling. Tegelijkertijd wordt verwaarlozing het minst herkend en de ernst het meest onderschat. De afgelopen jaren zie ik gelukkig steeds meer aandacht voor verwaarlozing.
Huiselijk geweld

THEMA De professional spreekt ‘We zijn allemaal mensen, dat staat voorop’

Ze zit op de afdeling intake van Sterk Huis, maakt deel uit van het Crisisinterventieteam Hart van Brabant en is gespecialiseerd in eergerelateerd geweld. Ebru Arslan: 'Als ik dit werk ga doen, dan ga ik het heel goed doen.'
Professionalisering

THEMA reportage ‘Bij Roel kan ik mijn ei kwijt en weer lachen’

Psychiatrische problemen, een verslaving, eenzaamheid of dementie. Veel mensen in de Haagsche wijken Morgenstond en Moerwijk dreigen buiten de boot te vallen. Sociaalpsychiatrisch verpleegkundige Roel Rutten kijkt wat ze nodig hebben maar houdt vooral ook de veiligheid in de gaten.