Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zit jouw cliënt in acute nood? ‘SUN-noodhulpbureaus kunnen een vangnet of trampoline zijn’

Mensen in urgente nood ondersteunen, omdat zij anders tussen wal en schip vallen. Dat doen SUN-noodhulpbureaus in Nederland. Zij verlenen op jaarbasis 5 tot 6 miljoen euro aan noodhulp aan particulieren. ‘Hulp- en dienstverleners en hun aanpak zijn daarin van cruciaal belang', zegt directeur Nathalie Boerebach van SUN Nederland.
Lang niet alle professionals zijn op de hoogte van het bestaan van SUN Nederland. ‘Dat komt ook omdat we nog niet in alle gemeenten actief zijn.'

Verspreid over het land zijn er 26 noodhulpbureaus die in ruim 100 gemeenten jaarlijks duizenden mensen ondersteunen. ‘Het aantal gemeenten waarin SUN-noodhulpbureaus actief worden, groeit nog steeds’, zegt Boerebach.

De noodhulpbureaus fungeren in feite als een vangnet. Ze zijn een laatste redmiddel, complementair aan het beleid van de gemeente, de overheid en particuliere organisaties als lokale voedsel- en kledingbanken. De noodhulpbureaus ondersteunen vooral mensen met een eenmalige gift, maar ook

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.