Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zes jaar cel geëist in zorgfraudezaak

Tegen de 61-jarige Bart V. uit Zuidhorn is vrijdag voor de rechtbank in Assen een celstraf van zes jaar geëist. De man wordt verweten als ex-topman van Icare Thuiszorg de stichting voor miljoenen te hebben opgelicht. Tevens legt het Openbaar Ministerie de man witwassen van geld en belastingfraude ten laste.
Zes jaar cel geëist in zorgfraudezaak

Tegen medeverdachte Jan B. (52) uit het Spaanse St. Aniol is 30 maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, geëist voor zijn aandeel in deze fraudezaak. De officier van justitie vindt dat V. het schadebedrag van 5,4 miljoen euro aan de benadeelde partij Thuiszorg Icare moet terugbetalen. De aanklager kondigde aan in een later stadium met een ontnemingsvordering te komen.

Eigen zak
De aanklager bestempelde V. en B. als de hoofdrolspelers in deze fraudezaak. De officier noemde het kwalijk dat zij uit financieel gewin geld dat bestemd is voor hulpbehoevenden in de maatschappij in eigen zak hebben gestoken. Zij vergaarden geld door de manier waarop Thuiszorg Perfect en de Thuiszorgwinkels werden verkocht.

Riant salaris
V. onthield de medebestuursleden van de raad van bestuur de juiste informatie en spiegelde hun een verkeerde stand van zaken voor. V. was in de periode 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter. Hij genoot een riant salaris. In de laatste periode had hij een inkomen van 220.000 euro. Bovendien ontving hij bij zijn vertrek in 2005 een gouden handdruk van 969.000 euro, terwijl Icare dat jaar een negatief resultaat van 4 miljoen euro boekte.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

2 REACTIES

  1. Toen ik vorig jaar als verzorgende ben afgekeurd omdat mijn rug en alles versleten was, kreeg ik een karig bosje bloemen! Gouden handdruk, hoe ziet dat eruit?
    Eerder wisten ze mijn telefoon nummer uit het hooed, altijd was ik bereid om in te vallen, voor 30 a 40 uur in de week draaide ik mijn hand niet om. En nu??? Ik hoor niks meer!!!
    Maar een ding is zeker, Thuiszorg is geweldig om te doen, het was mijn hobby. Ook alkreeg ik geenb gouden handdruk, de clieenten zijn me niet vergeten, en dat is veel belangrijker!!!!!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.