Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeeuwse thuiszorg dreigt met massaontslag

Bij de Zeeuwse thuiszorgorganisatie Zorgstroom dreigt ontslag voor 1100 mensen. Dat heeft directeur Leon Phernambucq woensdag gezegd. Bij de instelling werken 2700 mensen, onder wie alfahulpen en vrijwilligers.
Zeeuwse thuiszorg dreigt met massaontslag

Zorgstroom verzorgt op de eilanden boven de Westerschelde de thuiszorg bij Zeeuwse hulpbehoevenden. De gemeenten betalen echter te weinig en Zorgstroom heeft daardoor al een verlies van drie miljoen geleden in de afgelopen twee jaar. De organisatie wil daarom niet meer inschrijven bij de volgende aanbesteding. Daarmee lopen 1100 mensen de kans hun baan te verliezen.

Miljoenenverlies
Als het aan de gemeente ligt, krijgt Zorgstroom 19 euro per uur. Phernambucq zegt daar niet voldoende aan te hebben en zeker 20,50 euro te willen, anders lijdt Zorgstroom opnieuw een miljoenenverlies. Dat kan het zich niet permitteren. Op 4 november is overleg gepland met de werknemersorganisaties.

Ontslag
Het ontslag zou gelden voor vierhonderd zorgverleners in loondienst en verder om alfahulpen, veelal laagopgeleide medewerkers zonder vast contract. Eventuele ontslagen in ondersteunende afdelingen zijn niet meegeteld. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.