Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Woningcorporatie verleent thuiszorg

De Apeldoornse woningbouwcorporatie de Woonmensen is gestart met thuiszorg. En niet alleen in buurten rond haar eigen woonzorgcentra, maar ook in andere wijken. Bovendien is de zorg er voor iedereen, dus ook voor mensen die niet huren bij de Woonmensen.
Woningcorporatie verleent thuiszorg

De zogeheten +Punten – buurthuizen nieuwe stijl – worden de uitvalsbasis van de huishoudelijke hulpen en wijkverpleegkundigen. De zorg is voor iedereen, niet alleen voor huurders van de Woonmensen. Dit meldt dagblad De Stentor.

Kleine schaal
Op kleine schaal bestond deze vorm van thuiszorg al, bijvoorbeeld ter overbrugging voor mensen in Apeldoorn-Zuid en Kerschoten die nog zelfstandig wonen, maar naar één van beide zorgcentra gaan. Ook +Punt Beekpark kent thuiszorg voor de binnenstad.  Nu is daarmee begonnen in +Punt Sluisoord voor zelfstandig wonenden in Zevenhuizen. De hulp bestaat uit huishoudelijke zorg, persoonlijke verzorging en/of verpleging. De zorg wordt per wijk verleend door teams van acht, negen medewerkers.

Rabobank
De Woonmensen telt nu vijf +Punten: Beekpark, Kerschoten, Sluisoord, Gentiaan, Zuidzicht. Daar komt in september een zesde bij. De voormalige Rabobank in Orden wordt daarvoor momenteel verbouwd. Uiteindelijk wil de Woonmensen naar veertien of vijftien +Punt-buurthuizen, verspreid over de stad.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.  

Bron: De Stentor/Foto: Koen Suyk, ANP

2 REACTIES

  1. Helaas is het bericht onjuist als het gaat om een corporatie die zorg zou verlenene. Dat is namelijk niet het geval. Onze zorgstichting levert al sinds enkele jaren intramurale zorg en thuiszorg. Wat nieuw is dat we vanuit onze buurtgerichte aanpak nu ook vanuit de +Punten met een thuiszorgteam gaan werken. Onterechte commotie, maar wel een werkwijze waarbij de samenwerking tussen onze corporatie en onze zorg tot goede resultaten in de buurt leidt.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit uitstekende initiatief zal helaas geen lang leven beschoren zijn. WWI zal, al dan niet aangespoord door Kamervragen, dit initiatief snel de nek omdraaien met het argument dat dit niet in het belang van de volkshuisvesting is (bedoeld wordt: er mag geen geld van de volkshuisvesting naar de zorg ‘weglekken’) Jammer dat zo’n initiatief niet kan, tenzij de corporatie de poot stijf houdt en een aanwijzing van de minister op dit punt zal aanvechten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.