Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wmo-voorzieningen makkelijker geregeld dankzij Rotterdamse klussendienst

Sociaal werkers en inwoners bestieren in Rotterdam de Zorgvrijstaat. Samen werken ze aan zorgzame buurten. Onderdeel daarvan is de klussendienst ‘Het zal werken’. Woningaanpassingen die moeilijk te regelen waren, krijgen inwoners nu sneller. Met een beslisboom zien mensen waar ze terechtkunnen met hun vragen erover.
Sociaal werkers en inwoners bestieren in Rotterdam de Zorgvrijstaat. Samen werken ze aan zorgzame buurten. Onderdeel daarvan is de klussendienst ‘Het zal werken’. Woningaanpassingen die moeilijk te regelen waren, krijgen inwoners nu sneller. Foto Ger Loeffen, ANP

In 2013 begon de term participatiesamenleving rond te zingen. Dat inwoners meer met en voor elkaar moeten gaan zorgen klonk Alexander Hogendoorn goed in de oren, maar hoe dan? Hogendoorn werkte eerder als reclasseringswerker en als projectmanager aan de ontwikkeling van beschermde woonvormen en werkcentra voor dak- en thuislozen. In Delft was hij betrokken bij de voorbereidingen op de decentralisatie.

Vraag en aanbod bij elkaar gebracht

Samen met sociaal ontwerper

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.