Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wie wint de Zorg+Welzijn Award? Stem op jouw favoriete kandidaat!

Voor de allereerste keer reikt Zorg+Welzijn de Zorg+Welzijn Award uit, dé prijs voor het sociaal domein. We gingen op zoek naar echte verschilmakers en vonden die in Dorine Rüter, Eva Yoo Ri Brussaard en Pauline Calmez. Wie is jouw favoriete kandidaat? Laat het ons weten door je stem uit te brengen op de poll.

Wie maakt aantoonbaar het verschil in het ingewikkelde sociaal domein? Wie krijgt dingen voor elkaar die een ander niet zijn gelukt? Wie grijpt de kans voor vernieuwing en verbinding? De allereerste Zorg+Welzijn Award wordt uitgereikt aan de persoon die de grootste impact veroorzaakt in het sociaal domein. Uit alle inzendingen nomineerde de jury Dorine Rüter, Eva Yoo Ri Brussaard en Pauline Calmez. Van deze drie dames zijn filmpjes gemaakt die hier te zien zijn. Van 8 juli tot 20 augustus kun je door te stemmen op de poll laten weten wie van hen volgens jou de Zorg+Welzijn Award zou moeten winnen.

Wie zijn de genomineerden?

Dorine Rüter is kwartiermaker in Wijkcentrum Waterkracht in Zutphen. Voordat zij het sociaal beheer van Waterkracht overnam, werd het wijkcentrum bezocht door een homogene groep van oudere wijkbewoners met voornamelijk een autochtone afkomst. Dorine heeft het voor elkaar gekregen dat ook veel kinderen, jongeren en wijkbewoners met een migrantenachtergrond nu dagelijks over de vloer komen.

Eva Yoo Ri Brussaard is de oprichter en directrice van Single SuperMom. Een stichting die ondersteuning biedt aan alleenstaande moeders en hun kinderen. Haar eerste jaren als alleenstaande moeder waren bepaald niet makkelijk. Ze had zelf veel behoefte aan ondersteuning en het ontmoeten van vrouwen in dezelfde positie, maar dit bleek moeilijk. Door het starten van de stichting Single SuperMom, in 2008, heeft ze zelf een plek gecreëerd waar alleenstaande moeders elkaar kunnen vinden, elkaar kunnen ondersteunen en helpen waar dat nodig is. Inmiddels is Single SuperMom de grootste community voor alleenstaande moeders in Nederland.

Pauline Calmez is oprichter en directeur van Netwerk Nieuw Rotterdam, een organisatie die in september 2017 van start is gegaan en als doel heeft jongeren te activeren om eenzame Rotterdammers te helpen. In een periode van twee jaar heeft zij duizend jongeren geactiveerd om vrijwilligerswerk te doen. Deze jongeren zijn zelf vaak kwetsbaar en eenzaam en ontvangen diverse programma’s, trainingen en coaching vanuit Netwerk Nieuw Rotterdam.

Wil je meer lezen over de Zorg+Welzijn Award? Dat kan hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.