Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Welzijn op Recept, het boek

De helft van de patiënten dat bij de huisarts komt, heeft psychosociale problemen. Niet medicijnen, maar activiteiten zijn een betere remedie. Huisarts Jan Joost Meijs en onderzoeker Miriam Heijnders hebben het boek 'Welzijn op recept' geschreven.
foto iStock

Een groot deel van de patiënten dat bij de huisarts komt, is gebaat bij welzijn, meer nog dan bij pillen. Bij de aanpak: “Welzijn op Recept” verwijst de huisarts zo’n patiënt naar een welzijnscoach of schrijft een recept uit voor activiteiten op het gebied van ontmoeting, sport of cultuur. Vijf jaar na de start van deze aanpak van veel psychosociale klachten van bewoners, is een boek verschenen over deze aanpak.

Effectieve samenwerking

Marijke Vos, bestuursvoorzitter van Sociaal Werk Nederland, heeft vorige week het eerste exemplaar van “Welzijn op recept” in ontvangst genomen. Volgens haar draagt het concept een grote belofte in zich. Vijf jaar na de start wordt al op meer dan 60 plekken in Nederland vormgegeven aan Welzijn op recept. Het realiseren hiervan gaat overigens niet vanzelf, het vraagt een behoorlijk intensief netwerk en een effectieve samenwerking tussen zorg en welzijn van verschillende partijen.

Welzijnsrecept

Het boek geeft een realistische kijk op het welzijnsrecept en bevat allerlei handreikingen die bij de samenwerking en doorontwikkeling van het concept behulpzaam zijn. Centraal staan de uitdagingen die zich voordoen in de samenwerkingsrelatie tussen huisartsen en andere verwijzers, zoals praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, psychologen, het sociaal werk en gemeenten.

Via info@welzijnoprecept.nl is het boekje voor €14,95 te bestellen. Verdere informatie is te vinden op www.welzijnoprecept.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.