Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘We willen allemaal de beste zorg verlenen’

De normen voor verantwoorde zorg in de huishoudelijke hulp zijn vastgelegd in een rapport. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft in samenwerking met verschillende belangenorganisaties die normen opgesteld. ‘We hebben uiteindelijk allemaal hetzelfde doel; aan de zorgvrager de beste zorg verlenen’, zegt Gerrit Jagt van belangenorganisatie Sting.
‘We willen allemaal de beste zorg verlenen’

Door Femke van der Palen – Met de invoering van de Wmo zijn de gemeenten verantwoordelijk geworden voor de huishoudelijke zorg. Met behulp van de nu opgestelde normen zijn gemeenten in staat zorgaanbieders te controleren of ze aan de criteria voldoen. ‘De inspectie blijft nog steeds toetsen of de zorg of de juiste manier verleend wordt’, zegt Gerrit Jagt afdelingsmanager van de belangenorganisatie Sting.

Rapport
Het rapport is bedoeld voor de zorgaanbieders, cliënten, beroepsprofessionals, gemeentes en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het rapport bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel staat een algemene beschrijving van de rol en verantwoordelijkheid van de diverse betrokken partijen.

Toezicht
Het tweede deel beschrijft hoe de inspectie toezicht houdt op de geleverde hulp bij het huishouden. Zij let daarbij op klantgerichtheid, communicatie en betrouwbaarheid, naast deskundigheid en effectiviteit.

Kwaliteit
Jagt denkt dat de normen in de praktijk ook worden gebruikt: ‘We willen allemaal aan mensen die zorg nodig hebben de beste kwaliteit verlenen.’ Volgens hem zijn de normen die in het rapport staan al bekend, maar is er nu een duidelijke lijn waar iedereen zich op kan richten.

Link: Rapport Sting

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.