We denken nog steeds dat vrouwen geen pleger kunnen zijn

Slaan, schoppen, gekleineerd en bedreigd worden. Dat mannen slachtoffer kunnen zijn van huiselijk geweld is ook bij hulpverleners nog niet altijd bekend. Inmiddels bestaat de mannenopvang ruim tien jaar. Er zijn zes locaties in Nederland waar opvang en hulp geboden wordt. ‘Mannen wachten lang met hulp zoeken. De schaamte is veel groter.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
We denken nog steeds dat vrouwen geen pleger kunnen zijn
Foto: iStock

In de loop van de tijd sloop het er geleidelijk in. Ruzies die steeds frequenter voorkwamen en iedere keer wat heftiger werden. Eric (niet zijn echte naam): ‘Het begon met verbaal geweld. Zeggen dat ik waardeloos ben bijvoorbeeld. En dat ze me zou afmaken. Later ging ze me stompen en slaan. Ik deed nooit iets terug. Mijn vriendin had me goed duidelijk gemaakt dat als ik maar één vinger naar haar zou uitsteken, ze naar de politie zou stappen en ervoor zou zorgen dat ik onze dochter nooit meer zou zien.’

Geïsoleerd

Eric raakte geïsoleerd, hij mocht van zijn vriendin

0
628

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.