Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrouw opgepakt voor verduisteren geld oma

De politie heeft woensdag een 43-jarige vrouw uit het Brabantse Lith (bij Oss) opgepakt. Zij zou duizenden euro’s van haar oma hebben verduisterd.
financiële uitbuiting
Foto: ANP XTRA

De vrouw al een aantal jaren de bankrekeningen van haar oma, omdat zij dat zelf niet meer kon. Ze misbruikte haar positie om telkens opnieuw geld naar haar eigen rekening over te schrijven, zo vermoedt de politie.

Financiële uitbuiting valt onder de noemer ouderenmishandeling. Wat moet je doen bij signalen van mishandeling of uitbuiting van ouderen? Lees dit en meer in het dossier ouderenmishandeling >>

Bewindvoering

Het verzorgingshuis waar de oudere vrouw woonde, had een bewindvoerder ingeschakeld. Een bewindvoerder neemt financiële beslissingen of beslissingen over de zorg wanneer iemand dat zelf niet meer goed kan. Omdat zij dementerend zijn, een verslaving hebben of een psychiatrische aandoening hebben. Die bewindvoerder ontdekte de overboekingen.

Overboekingen

De kleindochter is met de bevindingen geconfronteerd, maar had geen verklaring voor de overboekingen. De bewindvoerder heeft daarop aangifte  gedaan bij de politie. De oma is inmiddels overleden.

Elk jaar worden 30.000 ouderen slachtoffer van financiële uitbuiting. De daders zijn vaak hun eigen kinderen, familieleden, bekenden of hulpverleners. Financiële uitbuiting kan in verschillende vormen voorkomen. Dit zijn de mogelijke signalen van financiële uitbuiting >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.