Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vraagbaak euthanasie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben niet altijd veel ervaringen met medische beslissingen rond het levenseinde, euthanasie of hulp bij zelfdoding. V&VN en artsenorganisatie KNMG werken nu aan een pilotproject, zodat deze beroepskrachten straks bij een deskundige collega terechtkunnen.
Vraagbaak euthanasie voor verpleegkundigen en verzorgenden

In het kader van het project krijgt een aantal verpleegkundigen en verzorgenden speciale scholing. Zij worden opgeleid tot SCEN-verpleegkundigen & -verzorgenden en zullen als vraagbaak voor hun collega’s dienen. Via het telefonisch netwerk van SCEN zullen zij bereikbaar zijn voor vragen over euthanasie en andere medische beslissingen rond het levenseinde.

Limburg
In Noord-Holland en Limburg zoekt de V&VN nog verpleegkundigen en verzorgenden die de scholing willen volgen. Beroepskrachten uit deze provincies kunnen zich aanmelden via de website. De pilot is tot stand gekomen met subsidie van het ministerie van VWS.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: V&VN/foto: stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.