Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorzitter Cordaan in bonus top 25

De voorzitter van de thuiszorgorganisatie Cordaan, Eelco Damen, heeft in 2008 50.000 euro aan bonussen ontvangen. Het NRC handelsblad heeft een bonus top 25 samengesteld, waar de voorzitter op de vijfde plaats staat.
Voorzitter Cordaan in bonus top 25

In de bonus top 25 wordt een overzicht geschetst van de 25 hoogste bonussen die zijn uitgedeeld aan medewerkers en bestuurders van overheidsinstellingen en instellingen die worden gefinancierd vanuit de overheid. In de lijst staan voornamelijk directeuren van ziekenhuizen en woningcorporaties.

Discussies
Eelco Damen is de enige bestuurder van een instelling voor verpleeghuis-, verzorgingshuis- of thuiszorg die in de top staat. De bonus werd uitgereikt bij de overname van het failliete Thuiszorg Amsterdam. Vanwege de maatschappelijke discussies rond topinkomens in de zorg, deelt de organisatie inmiddels geen bonussen meer uit aan de bestuurders.

Vasthouden
Een jachtvlieger bij het ministerie van Defensie kreeg de hoogste bonus. Hij ontving bijna 80.000 euro. De bedoeling was om de medewerker door de bonus voor meerdere jaren vast te houden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.