Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voormalige Meavita-onderdelen vragen om 48 miljoen euro

Thuiszorg Groningen en Haagse Woon- en Wijkzorg vragen de overheid om 48 miljoen euro. Het geld is grotendeels bedoeld voor de reorganisatie van voormalige Meavita-onderdelen. Als de aanvraag wordt gehonoreerd, gaat het om een recordbedrag. Dat meldt de Volkskrant.
Voormalige Meavita-onderdelen vragen om 48 miljoen euro

De organisaties hebben een aanvraag ingediend bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De Haagse zorginstelling heeft bijna 25 miljoen euro aangevraagd, waarvan ruim 19 miljoen euro naar de reorganisatie gaat. De Haagse Woon- en Wijkzorg zegt daarnaast nog 5 miljoen nodig te hebben voor ‘beredderingskosten’ om bijvoorbeeld de schulden van Meavita bij leveranciers af te lossen.

Dragen
Thuiszorg Groningen heeft 19 miljoen euro aan steun nodig om het sociaal plan te dragen, volgens de Volkskrant. Zo’n vier miljoen is nodig voor beredderingskosten. Gerrit Jan van Otterloo, bestuurder van beide thuiszorgorganisaties, benadrukt in de krant dat met de steunaanvragen geen schulden van Meavita worden afgelost.

Niet uniek
Het verzoek aan de NZa is niet uniek, maar wel hoog, stelt de Volkskrant. De laatste tien jaar is door de overheid 73 miljoen euro ingezet om zorginstellingen overeind te houden. Voor de steun aan ziekenhuizen draaien uiteindelijk de premiebetalers op. Hulp aan zorginstellingen als Thuiszorg Groningen en Haagse Woon- en Wijkzorg wordt gefinancierd uit de AWBZ.

Lees ook: ‘Thuiszorg vraagt 48 miljoen euro’, de Volkskrant 20 augustus

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Volkskrant

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.