Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrijwilligers in complexe gezinnen: ‘Wij hebben 1 gezin en géén plan’

Het programma Vrijwillige zorg in het gezin matcht een vrijwilliger met ouders en kinderen met complexe problemen. Het is een andere manier van hulp verlenen: de vrijwilliger komt eerst in het gezin en slaat een brug naar hulpverlening. Het Instituut voor Publieke Waarden begeleidde de uitvoering van het programma. ‘Laat vrijwilligers met het gezin een plan maken en stap daar als professional in.’
Harry Kruiter van Instituut Publieke Waarden: 'We hebben gezien dat vrijwilligers buitengewoon goed in staat zijn om een band op te bouwen met ouders en jongeren. Ook als sprake is van ernstige complexe problematiek.' Foto FredFroese / Getty Images / iStock
Premium

De rol van vrijwilligers en de verhouding tussen vrijwillige inzet en professionele zorg in complexe gezinnen wordt steeds relevanter, zeker met de veranderingen in de jeugdzorg. Dat was het uitgangspunt voor subsidiegever het Oranjefonds om het 3-jarig programma Vrijwillige zorg in het gezin te financieren.

Met dit programma wil het Oranjefonds onderzoeken op welke manier vrijwilligers een belangrijke rol kunnen spelen in het leven van gezinnen met complexe problemen.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.