Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voor gesprekken met ouders moet ook jij uit je comfortzone

Ouderschap maakt kwetsbaar. Als je ouders wil begeleiden in de omgang met hun kind, moeten ze zich veilig genoeg voelen bij jou als professional. En om dat voor elkaar te krijgen, moet je als professional ook uit je comfortzone komen. Die boodschap gaf ouderschapsdeskundige José Koster mee in een webinar van Augeo Foundation.
Ouderschap maakt kwetsbaar maar ouders hebben bepaalde buffers waardoor ze zelf in de meest moeilijke omstandigheden er voor hun kind kunnen zijn. Sluit aan bij die buffers, zegt ouderschapsdeskundige José Koster. Foto Pixabay
Premium

De webinar vond plaats in de Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk geweld. Koster deelde haar lessen voor de praktijk aan de hand van de ouderschapstheorie van de inmiddels overleden Alice van der Pas.

Ouderschap tijdloos en onvoorwaardelijk

De ouderschapstheorie maakt een onderscheid tussen ouderschap en opvoederschap. Ouderschap is in tegenstelling tot opvoederschap tijdloos en onvoorwaardelijk. Ook een oma of leraar kan je kind (tijdelijk) opvoeden, maar jij blijft de

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.