Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Volgende week weer staking thuiszorg

Thuiszorgmedewerkers van de Viva! Zorggroep uit Haarlem en omgeving gaan donderdag, 9 juni opnieuw staken. Vakbond Abvakabo FNV heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Ze protesteren tegen plannen van hun werkgever om ongeveer 650 medewerkers uit de thuiszorg voortaan tegen minder loon te laten werken. Als de medewerkers niet akkoord gaan, worden ze ontslagen.
Volgende week weer staking thuiszorg

De afgelopen weken werd al eerder gestaakt. Enkele honderden medewerkers hebben inmiddels ingestemd met de salarisvermindering om zo ontslag te voorkomen. Ongeveer honderd personeelsleden zijn uit zichzelf weggegaan bij de thuiszorgorganisatie. Voor ongeveer 350 medewerkers is inmiddels ontslag aangevraagd.


Gemeente

De vakbond wil de acties gedeeltelijk verleggen naar gemeentebesturen die sinds een aantal jaar betrokken zijn bij de thuiszorg. Volgens de bond zouden zij ervoor moeten zorgen dat medewerkers fatsoenlijk worden betaald.

Cliënten

Volgens de Abvakabo komen er veel steunbetuigingen binnen van cliënten van de Viva! Zorggroep. Zij zouden de acties van hun huishoudelijke hulpen ondersteunen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Bert Jansen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.