Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VNG: ‘Begroting slecht voor gemeenten’

De gemeenten vrezen het ergste, als zij naar de begroting kijken. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) stapelt het demissionaire kabinet korting op korting richting de gemeenten. Dat heeft zij dinsdag laten weten in een eerste reactie op de begroting.
VNG: 'Begroting slecht voor gemeenten'

Vooral op de terreinen werk, zorg en inburgering krijgen de gemeenten veel minder geld van het Rijk. De inwoners zijn de dupe, omdat het werk van de gemeenten onder druk komt te staan door de lagere bijdragen van de landelijke overheid, zegt de VNG.

Bijstand
Mensen zullen een groter beroep doen op de bijzondere bijstand en op welzijnsvoorzieningen, doordat er minder voorzieningen uit de AWBZ mogelijk zijn en door andere bezuinigingen in de zorg.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.