Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

ViVa thuiszorg vraagt collectief ontslag 650 werknemers aan

ViVa! Zorggroep heeft bij het UWV officieel gemeld dat het collectief ontslag gaat aanvragen voor zijn 650 thuishulpen. Dat is een formele stap. ViVa! moet nu eerst met onder meer de OR en de vakbonden overleggen. Op 15 april kan ViVa! dan bij het UWV collectief ontslag aanzeggen.
ViVa thuiszorg vraagt collectief ontslag 650 werknemers aan

ViVa! wil dat de werknemers instemmen met een loonsverlaging van 20 procent. Dat willen ze niet. Vakbond AbvaKabo FNV zal zich met hand en tand verzetten tegen het collectief ontslag. Volgens vakbondsman Wim van den Hoorn is collectief ontslag alleen mogelijk als er geen werk is. ‘Maar er is wel werk en er blijft ook werk.’

Overstappen
Van den Hoorn zegt verder dat als ViVa! de thuiszorg in de regio Kennemerland niet kan uitvoeren volgens de cao, er gezocht moet worden naar een bedrijf dat de werknemers wel volgens de cao betaalt. De gemeente Haarlem moet voor 1 april besluiten of ze met ViVa! door wil en het contract verlengt. Dat zou een goed moment zijn om over te stappen op een andere aanbieder. Het huidige contract loopt tot 1 oktober.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: rtv N-Holland foto: ANP Koen Suyk

4 REACTIES

 1. Alle hard werkende thuiszorgmedewerkers moeten de directie een stap voor zijn. Breng je cliënten op de hoogte wat er speelt, en zorg dat zij overstappen naar een beginnende of andere thuiszorgorganisatie. evt. omzetten naar PGB voor de cliënten ipv in natura. Kijk naar de nieuwe organisatie en kijk of de directie bestaat uit mensen die zelf uit de zorg komen. Die zijn zeker te vinden. Die zullen zich ook eerder houden aan CAO VVT. vraag eventueel de prijzen op die verschillende organisatie vragen aan de cliënten voor HV01 en HV02. Misschien kost het de cliënt 0,50 of 1 euro meer, maar jij behoudt wel je salaris wat je verdiend. laat je niet beïnvloeden door de politiek of de hoge heren. Die verdienen genoeg en zullen niet in de bres schieten voor jouw als medewerker. Dat zie je al aan de gemeente Haarlem die toch doorgaat met VIVA.
  Ik zeg doen!!!!!

 2. Lees alle reacties
 3. ik ben ook niet meer werkzaam bij de Viva,,ik ben inderdaad overgestapt,,ik wil niet eens werken voor zo,n bedrijf wat zo met mensen en clienten omgaat,,je mag tegenwoordig niks overhouden aan geld,,maar ze eisen wel steeds meer van de werknemers,die altijd maar klaarstaan,,nee ik ben weg!!!!

 4. Als oud medewerker binnen de Thuiszorg vind ik het een schandaal dat er uberhaupt gesproken wordt over 20% loonverlaging: is dat ook voor de directie van VIVA?
  Wat verschrikkelijk: al die mensen van VIVA moeten snel inschrijven bij een andere en echte thuiszorg organisaatie. En hoe komt het dat dit bericht geen landelijke bekendheid heeft? Sterkte aan alle trouwe thuiszorgmedewerkers!

 5. Ik zit zelf in de Thuiszorg en ben van schaal 15 naar schaal 10 gegaan i.v.m.reorganisatie maar 20 % nog eens inleveren op het salaris mooi niet want wij werken toch al rond 9.75 bruto per maand dus daar ook nog 20% hiervan inleveren dan zitten wij op een bedrag van rond 7.00 euro dat is niet normaal kun je beter nog in de bijstand zitten dan te werken, krijg je in ieder geval meer.
  Vinden ze dan gek dat niemand meer solliciteerd in de Thuiszorg.
  Nellie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.