Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Viva-medewerkers kamperen op Grote Markt Haarlem

Medewerkers van de Viva! Zorggroep kamperen maandagavond tijdens de behandeling van de Kadernota op de Grote Markt in Haarlem, vóór het stadhuis. De Viva-medewerkers willen dat de gemeente Haarlem het contract met hun werkgever opzegt, omdat alle thuiszorgmedewerkers 25 procent worden gekort op hun salaris of worden ontslagen.
Viva-medewerkers kamperen op Grote Markt Haarlem

Vanaf maandagavond 27 juni tot en met vrijdag 1 juli staat op de Grote Markt daarom een grote tent voor protesterende Viva-medewerkers. Dinsdag 28 en woensdag 29 juni legt een deel van hen bovendien voor de tiende keer het werk neer uit protest tegen de voorgenomen bezuinigingen op de thuiszorg.

Ontslag
Bij de Viva! Zorggroep werken 630 medewerkers die in opdracht van de gemeente Haarlem de thuiszorg uitvoeren bij geïndiceerde mensen die zorg nodig hebben. De 630 medewerkers worden wegens bezuinigingen gedwongen om een contract te tekenen waarvan het salaris 25 procent lager ligt. Voor de medewerkers die niet tekenen, wordt ontslag aangevraagd bij het UWV. 377 vrouwen voeren sinds januari actie voor behoud van hun salaris en hun rechten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: ANP/Guido Benschop

1 REACTIE

  1. Het is on-Nederlands dat medewerksters van de Thuiszorg 20 tot 30% salaris moeten inleveren omdat het management verkeerde beslissingen heeft genomen! Overigens, een dikbetaalde manager.
    Bovendien is de toon naar de medewerksters toe dreigend en arrogant. Zelfs als de medewerksters al heel lang in dienst zijn bij de thuiszorg, met een uitstekende staat van dienst.
    Ik stel voor dat we met zijn allen de Viva boycotten en onze hulp bij andere thuiszorgorganisaties inkopen. Liefst daar waar het personeel netjes behandeld wordt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.