Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vijftig ouderenzorgbestuurders over Balkenendenorm

Vijftig topbestuurders in de ouderenzorg verdienden vorig jaar meer dan de Balkenendenorm van 193.000 euro. Dat blijkt uit de Actiz50, een ranglijst van de vijftig grootverdieners in de ouderenzorg, die vakbond Abvakabo FNV publiceerde.
Vijftig ouderenzorgbestuurders over Balkenendenorm
Foto: ANP Photo

Vier van de vijftig zorgbestuurders kregen een ontslagvergoeding van meer dan 200.000 euro. Opvallend is dat de bedragen van de koploper op de lijst ieder jaar oplopen. Verdiende de nummer één in 2010 nog 287.049 euro, in 2011 was dit 327.075 euro en afgelopen jaar is het bedrag opgelopen naar meer dan vijf en een halve ton.

Cordaan

De lijst wordt aangevoerd door Karel Verwey van zorginstelling Cordaan in Amsterdam. Die organisatie moest het afgelopen jaar honderden thuiszorgmedewerkers ontslaan. Ook werd woensdag een verpleeghuis onder verscherpt toezicht gesteld, omdat de zorg voor cliënten niet op orde is. Verwey kreeg in 2012 inclusief ontslagvergoeding 560.000 euro.

Ontslag en salarisverlaging

Het is de derde keer dat Abvakabo FNV de Actiz50-lijst uitbrengt. De lijst is een knipoog naar de landelijke Quote500. Actiz wil aantonen dat in tijden waarin flink bezuinigd wordt op de zorg en waar tienduizenden thuiszorgmedewerkers loon of hun baan moeten inleveren, de salarissen aan de zorgtop onverminderd stijgen. Dit ondanks de Wet Normering Topinkomens die sinds 1 januari van dit jaar van kracht is.

De lijst

 1. Karel Verwey         oud-bestuurder Cordaan                               € 559,954
 2. Joep Aarts             oud-bestuurder Amsta                                   € 430.516
 3. Rien van der Kolk   Stichting woon- en zorgcentra De Rijnhoven € 420.852
 4. Tobias Witteveen   Was werkzaam bij Bartiméus                         € 386.573
 5. Anke Meijs             Was werkzaam bij Zorggroep Charim            € 371.029
 6. Ed Cools                Was werkzaam bij Stichting Innoforte           € 351.980
 7. Jeroen Collette        Interim-bestuurder Beth Shalom                   € 306.652
 8. Eelco Damen         Voorzitter Raad van Bestuur Cordaan            € 305.450
 9. Marco Meerdink     CEO bij Espria                                                 € 301.986
 10. Ed Ruiters              Raad van Bestuur St Anna Zorggroep           € 289.379

Bekijk hier ook de nummers 11 tot en met 50.

1 REACTIE

 1. Hoezo dure zorg, die wordt duur gemaakt door het soort mensen die hier boven genoemd staan, die ook de dingen verzinnen om te bezuinigen maar vooral niet op het salaris (en ontslagvergoeding)van henzelf.Maar wel mensen ontslaan en goedkoper weer in dienst nemen.Dat is een leuke, kan iedereen verzinnen.
  Maar wel een schandalige oplossing door het bovenstaande inhalige soort waar genoeg, nooit genoeg, blijkt te zijn.Dat dit soort regelingen nog steeds bestaan hoorden we afgelopen week weer van een bestuurder die 7 weken ‘gewerkt’ had, en er van door ging met in totaal een bedrag van 170000 euro.Een bedrag waar je gauw 6 verzorgenden van kan betalen.Een jaarsalaris dan wel te verstaan, in 7 weken verdienen ze maar een schijntje in vergelijk met deze dure dames en heren.Bezuinigen zal wel moeten, maar ook vooral op dit soort mensen.Ga daar direct mee beginnen.Vooral omdat het zo oneerlijk is.Als al de bovengenoemde mensen er nog een ontslagvergoeding zouden ontvangen zal dat gauw een 25 miljoen euro kosten.Hoeveel verzorgenden kun je daar een fatsoenlijk salaris van geven?aardig wat dacht ik zo.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.