Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verslaving blijft achter in de WMO

De helft van de Nederlandse gemeenten heeft nog geen nieuw beleid ingevoerd op alle negen prestatievelden van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Vooral het verslavingsbeleid is in veel gevallen nog niet aangepast.
Verslaving blijft achter in de WMO

Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Dablad onder 145 Nederlandse gemeenten. Het Wmo-beleid is onderverdeeld in negen prestatievelden waarin gemeenten hun welzijnsbeleid moeten onderbrengen.

Prioriteit
Geen van de gemeenten geeft verslavingsbeleid de hoogste prioriteit bij de invoering van de Wmo. 34 procent heeft nog geen nieuw beleid op dit terrein geformuleerd. Andere Wmo-pijlers die weinig prioriteit lijken te hebben,zijn het ‘bevorderen van openbare geestelijke gezondheidszorg’ en ‘Maatschappelijke opvang, advies en steunpunten huiselijk geweld’.

Voorzieningen
Het verlenen van voorzieningen aan mensen met een beperking krijgt wel veel aandacht. 99 procent van de gemeenten ontwikkelde op dit terrein nieuw beleid. 43 procent geeft aan deze pijler de hoogste prioriteit bij de uitvoering van de negen aandachtsgebieden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.