Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Veldhuijzen van Zanten: stimuleer innovatie in de langdurige zorg

Demissionair staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de inkoop van zorg bij innovatieve aanbieders te stimuleren. Dit maakt ze bekend in de brief aan de Tweede Kamer.
Veldhuijzen van Zanten: stimuleer innovatie in de langdurige zorg

Naar verwachting gaat in 2013 een grote groep nieuwe cliënten een beroep doen op zorg in natura in plaats van een pgb. Hiervoor wordt 90 miljoen euro beschikbaar gesteld. Veldhuijzen van Zanten wil daarbij stimuleren dat zorgkantoren ook nieuwe, innovatieve zorgaanbieders gaan contracteren.

Flexibel
Ze doelt op zorgaanbieders die in kunnen spelen op de wens van de cliënt om een vaste hulpverlener of de inzet van thuiszorg op flexibele tijdstippen. En zorgaanbieders die cliënten helpen die met hun zorgvraag niet bij de traditionele aanbieders terecht kunnen.

Technologie

De staatssecretaris stimuleert ook technologische innovatie in de langdurige zorg. ‘Het is goed als bij inkoop ook gekeken wordt naar gebruik van technologie ter ondersteuning van cliënten en medewerkers’, aldus de staatsecretaris.

Zorginkoop
Het proces van zorginkoop AWBZ voor het jaar 2013 is op dit moment in volle gang, schrijft de staatssecretaris. Op het moment vindt het overleg plaats tussen de zorgkantoren en de zorgaanbieders. Op 1 november 2012 wordt dit proces afgerond.

Bron: VWS/ANP-Photo/Evert-Jan Daniels

4 REACTIES

  1. Deze berichtgeving kan wellicht ook gaan gelden voor Subsidiesteun aan WOON-ZORGorganisaties zoals Woonzorg Nederland .Bijvoorbeeld voor het financieren van levensloopbestendige woon-werk-zorg-scholing-leefcentra van mensen, die met elkaar plechtig afspreken dat zij de informele zorg (mantelzorg en respijtzorg en allerlei gemakkelijk te leren medische hulp zoals oogdruppelen en begeleiding bij medicijngebruik etc.) gaan bieden. Dat willen zij op basis van eigen fysieke en mentale restvermogens als zorgvrijwilliger van de eigen woonwijk en met minimaal een dagdeel per week inzet (crowdsourcing ? crowdfunding). Dit zou zeker voor een PILOT moeten kunnen worden mogelijk gemaakt. Deze burgeraanpak is beslist innoverend en als een thuiszorgorganisatie erin mee wil doen is dat net zo innoverend.
    Het zou ook moeten worden mogelijk gemaakt als burgers deze crowdfunding voor de Informele Zorgverlening zelf aankaarten bij het ministerie van VWS en dan in aanmerking komen voor een eenmalige subsidie in de bouw van een maatschappelijk vastgoedonderkomen voor uitvoering van hun woon-zorg-pilot in de Stolplocatie in Schoorl.

  2. Lees alle reacties
  3. Het zou goed zijn als mevr. Van Veldhuijzen zich realiseert dat ze demissionair is en al ellende genoeg heeft aangericht in de afgelopen paar jaar. Kan haar niet zien als iemand die begaan is met het lot van mensen met beperkingen. Ben blij dat ik haar als arts nooit ben tegengekomen. Wat een keiharde dame!!! Was al erg genoeg toen ik haar op bijeenkomsten zag: 23 juni 2011 Het Plein, 9 sept. 2011 om mensen met PGB ‘gerust te stellen’. Het enige wat ze toen deed was rondlopen en letterlijk OVER JE HEEN kijken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.