Veel belemmeringen bij duurzaam werk voor jongeren met arbeidsbeperking

De Inspectie SZW signaleert diverse belemmeringen om jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en te houden. Dat komt in veel gevallen door kosten-baten overwegingen bij gemeenten, door onvoldoende capaciteit en door gebrek aan expertise. Ook het complexe systeem waarbinnen werkgevers en jongeren elkaar moeten vinden werkt remmend.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Veel belemmeringen bij duurzaam werk voor jongeren met arbeidsbeperking
Foto: AdobeStock

Dat blijkt uit het rapport Aan het werk, voor hoe lang? dat de Inspectie SZW onlangs uitbracht. Het rapport gaat in op de dienstverlening van UWV en gemeenten om jongeren met een arbeidsbeperking duurzaam aan het werk te helpen. Het onderzoek vormt de afsluiting van een reeks van drie onderzoeken gericht op jongeren met een arbeidsbeperking. Eerdere rapportages die de Inspectie heeft uitgebracht zijn De weg naar extra banen en Als je ze loslaat, raak je ze kwijt.

Positieve ontwikkelingen

Er is echter ook goed nieuws: de Inspectie SZW ziet een aantal positieve ontwikkelingen in de manier waarop

0
300

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.