Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Van Rijn vraagt om advies langdurige zorg

Eind maart komt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) met de hoofdlijnen van zijn plan om de langdurige zorg te hervormen. Woensdag en donderdag legt hij zijn oor te luisteren in de Tweede Kamer.
Van Rijn vraagt om advies langdurige zorg
Foto: ANP Photo

Van Rijn gaat bij alle partijen langs om te horen wat zij belangrijk vinden. Alleen de PVV gaf aan geen behoefte te hebben aan zo’n gesprek. Ook buiten de Kamer heeft Van Rijn dit soort inhoudelijke gesprekken die hij wil gebruiken om draagvlak te krijgen voor zijn plan.

Bezuinigingen

SP-Kamerlid Renske Leijten spreekt van ‘een prettig gesprek, maar die bezuinigingen hangen toch in de lucht’. De SP vreest afbraak van de zorg en voorziet duizenden ontslagen in de thuiszorg. Fleur Agema (PVV) geeft aan dat haar partij zich met hand en tand zal blijven verzetten tegen de ontmanteling van de ouderenzorg. ‘Het is van de zotte dat de oudere generatie, die het land heeft opgebouwd en bloembollen at in de oorlog, het kind van de rekening is geworden en dat tegelijkertijd de geldverspilling doorgaat.’

Landelijke voorziening

In het regeerakkoord van VVD en PvdA staat dat de langdurige (AWBZ) zorg bij ziekte en handicap en ouderenzorg in instellingen worden overgeheveld naar een landelijke voorziening. Niet-medische zorg (begeleiding, verzorging) gaat over naar gemeenten.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.