Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Rijn doorbreekt impasse Sensire

Het ontslag van 1100 huishoudelijke hulpen bij Sensire blijft staan, maar het huishoudelijk werk wordt in de Achterhoek zoveel mogelijk behouden, net als de arbeidsvoorwaarden van de hulpen. Dat heeft staatssecretaris Van Rijn bedongen in een overleg met de vakbonden, werkgever Sensire, de gemeenten en den ondernemingsraad.
Van Rijn doorbreekt impasse Sensire
Foto: ANP Photo

De staatssecretaris heeft met het gesprek betrokken partijen aan het werk gezet om de aanbesteding rond te krijgen. Zo is afgesproken dat aanbesteding van de huishoudelijke hulp tegen een basistarief wordt gedaan, zo meldt Zorgvisie. Op deze manier blijven de normale arbeidsvoorwaarden bij overgang van de huishoudelijke hulpen naar een andere zorgaanbieder bestaan. Ook wordt er zoveel mogelijk geprobeerd dezelfde thuiszorgmedewerker bij de cliënt te houden.

Afronden

De gemeenten hebben toegezegd vóór 1 november de aanbestedingen af te ronden, zodat duidelijk is welke aanbieder de huishoudelijke hulp inzet. Sensire heeft beloofd om in overleg met de gemeenten te zorgen voor een goede overgang van het personeel.

Ontslag

Sensire vroeg collectief ontslag aan voor 1100 thuiszorgmedewerkers, vanwege onduidelijkheid over de aanbesteding voor 2014. De organisatie stopt met de huishoudelijke hulp. De gedupeerde medewerkers kwamen vervolgens in opstand.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.