Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbond komt met Top 50 zorginkomens

De vijftig zorgbestuurders met een topinkomen verdienden in 2013 19 procent meer dan in 2012. Dat zegt de Abvakabo FNV naar aanleiding van hun jaarlijkse overzicht van topinkomens in de zorg. De vakbond maakte voor de vierde keer een ranglijst met 50 ‘teveelverdieners’ in de zorg.
Vakbond komt met Top 50 zorginkomens

‘Ondanks het zware weer  in de zorg zien we dat de inkomens aan de zorgtop nog steeds hoog zijn, er riante ontslagvergoedingen worden uitgekeerd. De Wet Normering Topinkomens , die sinds 1 januari 2013 van kracht is, heeft hier nog geen verandering in kunnen brengen’, aldus de vakbond. ‘Ook dit jaar zijn er ruim dertig bestuurders in de ouderenzorg die meer inkomsten hadden dan onze minister president.’

Onjuist

In het rapport staan veel feitelijke onjuistheden en worden onjuiste conclusies getrokken, stelt werknemersorganisatie ActiZ waarnaar de ranglijst is vernoemd. Zo is er sprake van een afbouwregeling: als bestuurders eerder afspraken hebben gemaakt over hun beloning dan de invoering van de Wet Normering Topinkomens, dan mogen zij nog 4 jaar een hogere beloning ontvangen. ‘Wij stellen vast dat er dit jaar minder bestuurders in de lijst staan dan in de voorgaande jaren. Dat laat zien dat de WNT dus zijn werking heeft’, aldus ActiZ.

Gevecht

Abvakabo FNV voert volgens de werkgeversorganisatie een achterhoedegevecht, want zij stellen dat binnen enkele er geen bestuurders meer zijn met een inkomen boven de Balkenendenorm. Bovendien kloppen de genoemde salarisstijgingen die de vakbond geeft niet, stelt ActiZ. En in het rapport staan op meerdere plaatsen foute aantallen vermeld.

De top tien van topinkomens volgens de Abvakabo FNV:

1 Chris Marsman, Kwadrantgroep € 507.673

2 Wim Schimmel, Inovum € 385.742

3 Robert Jan Paas, Stichting Beukenstein   € 351.834

4 Marco Meerdink, Espria en Woonzorg Nederland € 322.786

5 Jan Meijer, Carint Reggeland € 320.985

6 Anton Zuure, Espria en Woonzorg Nederland € 318.980

7 Eelco Damen, Cordaan € 307.064

8 Ton Overbeek, Careyn Holding BV € 297.593

9 Erik Strating, Laurens € 285.621

10 Anky Atzema, Omring € 280.386

Bekijk hier de hele top 50 >>

 

Zorg + Welzijn is veranderd! Heb je het al eens gelezen? Blader hier een van onze nieuwe nummers door >>
En we hebben een mooi aanbod voor je: nu meer dan 40% korting op een  abonnement >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.