Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Vakbond is TSN-probleem beu

Vakbond Abvakabo FNV heeft geen geduld meer met Thuiszorg Service Nederland (TSN) en bereidt acties voor, zo meldt de Telegraaf. De uitbetaling van het salaris aan werknemers is een maandelijks terugkerend probleem. Inmiddels is er sprake van een leegloop bij de thuiszorgorganisatie.
Vakbond is TSN-probleem beu

Volgens Fred Seifert, bestuurder bij de vakbond, ligt het automatiseringssysteem van TSN ten grondslag aan het probleem. Daardoor krijgt het personeel het salaris maar deels of helemaal niet uitbetaald, aldus het dagblad. Het systeem kan de ingevoerde gegevens niet aan en ook het personeel heeft moeite met het invoeren van uren en verlofdagen. Ook zijn er problemen met de planning.

Gunningen

Volgens TSN is er niks aan de hand en hebben de huidige perikelen vooral te maken met twee overnames, een forse groei in personeel en nieuwe gunningen door gemeenten, aldus de Telegraaf. Seifert zegt in de krant dat het niet alleen om opstartproblemen gaat. Ook op locaties waar het bedrijf al jaren actief is, zijn er perikelen. De vakbond gelooft niet meer in het verhaal dat het morgen allemaal wel goed komt, aldus Seifert.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Telegraaf/Foto: ANP/Lex van Lieshout

4 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. dit is marktwerking dames, niet in aktie willen komen en achteraf commentaar, dit bedrijf is commercieel en te groot met dank aan de mededingingsraad , zoek een ander zorgaanbieder met medewerking van de cliënten , dat zijn de enigen die met je mee kan,
  die hebben tot keuze vrijheid.

 3. Heel herkenbaar dit verhaal. Zelf moet ik ook nog steeds uitbetaald worden. Mijn eigen leidinggevende weigert me hier overigens bij te helpen. Volgens hem is die taak uit zijn zorgpakket gehaald. Nu hang je uren aan de lijn bij de salarislijn en als je dan eindelijk een werknemer te pakken hebt, wordt je klacht alleen genoteerd, met de boodschap dat je hierover teruggebeld zal worden. Ik heb dit nu al meer dan eens geprobeerd, maar ik ben nog nooit teruggebeld. Ten einde raad heb ik gisteren een brief op de post gedaan t.a.v. de directie.
  Het is een zooitje bij TSN. Ze snoepen van verschillende werknemers kleine bedragen af, waardoor je totaal machteloos bent (voor een relatief klein bedrag ga je immers niet procederen). Wat je ook doet, wie je het ook vraagt, niemand die je ermee helpt. Het is te gek voor woorden.. Ik ben al druk aan het solliciteren.

 4. Ik ben werkzaam bij TSN.(voorheen Meavita al 10jaar)En dat het een rommeltje is bekent,dat was het al bij Meavita.
  Maar waar ik me aan stoor is het feit dat er niet over gesproken wordt over het lage uurloon wat we nu krijgen.
  Ik zelf heb behoorlijk in moeten leveren,zit nu onder de €9.50.
  We moeten nu ook steeds meer doen voor minder geld.
  En daar heeft de vakbond ook niets aan gedaan.Dus ben ik benieuwd wat de vakbond nu gaan doen,ik heb er totaal geen vertrouwen meer in.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.