Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee thuiszorgorganisaties onder toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft twee thuiszorgorganisaties onder verscherpt toezicht geplaatst. Het gaat om Vivium Thuiszorg in Laren en IdeaalZorg in Utrecht.
Twee thuiszorgorganisaties onder toezicht

Bij Vivium Thuiszorg zijn er problemen met de veiligheid van de medicijnverstrekking. Vorig jaar constateerde de IGZ al dat deze instelling niet correct handelde met medicatie. Zo werd de dosering al aangepast nog voordat een arts daar schriftelijke opdracht toe had gegeven en was het medicatieoverzicht handgeschreven, waardoor er een grote kans was op fouten. Ook werd bij toedienen van de medicatie niet goed per tijdstip en per geneesmiddel afgetekend. Bij een vervolgbezoek bleken de risico’s nog te groot. De organisatie is voor vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld.

Protocollen
IdeaalZorg is een nieuwe organisatie met te weinig kennis van thuiszorg. Er zouden geen protocollen zijn voor medicatie en de uitvoering van risicovolle handelingen en geen opleidingsplan voor medewerkers. De organisatie heeft ook geen klachtencommissie en klachtenregeling, terwijl dit wel verplicht is in de zorgsector. De organisatie is voor drie maanden onder verscherpt toezicht gesteld.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.