Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TSN ontslaat voor vijfde keer personeel

TSN Thuiszorg gaat voor de vijfde keer reorganiseren en daarbij vallen opnieuw ontslagen. Het gaat in totaal om 436 hulpen in de huishouding met een vast contract. Ook wordt er voor 218 hulpen het contract met bepaalde tijd niet verlengd.
vijfde reorganisatie bij TSN
Foto: ANP XTRA

Het afgelopen jaar moest TSN al meer dan 1500 medewerkers ontslaan en zijn ruim 2500 tijdelijke contracten niet verlengd. De meeste ontslagen vallen opnieuw in de gemeenten die stoppen met het afnemen van hulp bij de huishouding (HH1), zegt TSN.

Eigen bijdrage

Ondanks dat de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) in het leven is geroepen als tijdelijke regeling om de bezuinigingen te verzachten, kunnen veel thuishulp-cliënten hun eigen bijdrage niet betalen. Cliënten wel zelf een eigen bijdrage kunnen betalen zoeken een thuishulp die zwart wil werken, zo legt TSN-directeur Zion Jongstra uit. ‘Het gevolg is dat het gebruik van de HHT achterblijft en de werkgelegenheid verdwijnt en dat is een dubbele schrijnende situatie.’

Ontslag

TSN maakte begin dit jaar bekend 650 banen te schrappen en het loon van duizenden medewerkers te verlagen. Begin augustus ontsloeg TSN Thuiszorg al mensen in Stadskanaal en Kampen. In mei vielen er ontslagen in een twintigtal gemeenten.

Irma Does (46) uit Tilburg houdt na tien jaar werken in de thuiszorg haar ogen open voor nieuwe mogelijkheden. In december ging de huishoudelijke tak van haar werkgever Thebe met bijna tweeduizend medewerkers failliet. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.