Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TSN mag Thuiszorg Groningen overnemen onder voorwaarden

TSN mag Thuiszorg Groningen pas overnemen nadat zij huishoudelijke activiteiten heeft afgestoten aan concurrerende zorginstellingen in de regio Groningen. Dat stelt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Anders zou de marktpositie van TSN te sterk worden.
TSN mag Thuiszorg Groningen overnemen onder voorwaarden

TSN heeft zelf voorgesteld de mogelijke concurrentieproblemen te voorkomen door huishoudelijke zorg over te dragen aan Zorgkompas (Hoogezand-Sappemeer, Leek, Haren), Zorggroep Groningen (Veendam) en Zonnehuisgroep Noord (Menterwolde). De betrokken gemeenten hebben gaan akkoord met deze oplossing.

AWBZ
Thuiszorg Groningen is, nadat moederbedrijf Meavita failliet is gegaan, ondergebracht in de Stichting Continuering Uitvoering AWBZ en Wmo Groningen e.o. De zorgorganisatie biedt huishoudelijke verzorging aan en extramurale en intramurale AWBZ-zorg.

Macht
De NMa beoordeelt bij fusies en overnames of de organisatie niet een te grote machtspositie krijgt, waardoor andere organisaties niet meer kunnen concurreren. Concurrentie is van belang, omdat organisaties hierdoor worden gestimuleerd om zich in te zetten voor meer en betere producten en diensten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: NMa/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.