Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top Meavita wellicht aansprakelijk voor fraude

De bestuurders van het failliete Meavita en Thuiszorg Groningen worden volgens de curatoren mogelijk hoofdelijk aansprakelijk gesteld wegens schimmige transacties en onbehoorlijk bestuur. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
Top Meavita wellicht aansprakelijk voor fraude

Ook zoeken ze uit of er naast de vertrekpremie van een half miljoen euro voor bestuurder Theo Meuwese in 2007 nog andere hoge bedragen zijn betaald aan bestuurders. Thuiszorg Groningen en delen van het moederconcern Meavita gingen begin maart failliet en maakten meteen een doorstart. Daardoor kunnen de vierduizend personeelsleden van Thuiszorg Groningen gewoon aan het werk blijven bij patiënten.

Steunaanvragen
Er wordt momenteel achter de schermen druk onderhandeld over steunaanvragen van enkele miljoenen van de Nederlandse Zorgautoriteit om een reorganisatie met honderden ontslagen voor het nieuwe Thuiszorg Groningen te kunnen uitvoeren.

Omvangrijk
Intussen zijn er voor de failliete bv’s en stichtingen curatoren aangesteld die uitzoeken wat er allemaal is mis gegaan. ‘We zijn daar nog lang niet mee klaar, het is een zeer omvangrijk faillissement’, zegt Wim Entzinger, curator van Thuiszorg Groningen.

Artikel Dagblad van het Noorden

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Dagblad van het Noorden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.