Toegang sociaal domein blijkt moeilijk voor mensen met lvb

Toezicht Sociaal Domein (TSD) deed onderzoek naar de toegankelijkheid van het sociaal domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Mystery guests met een lvb gingen op pad in een vijftal gemeenten. Door tijdgebrek en onvoldoende kennis werden de ervaringsdeskundigen vaker weggestuurd.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De mystery guests hadden baat bij snel persoonlijk contact met medewerkers die de tijd nemen, vriendelijk en empathisch zijn, duidelijk uitleg geven en informatie op papier geven. Dat blijkt uit het onderzoek van Toezicht Sociaal Domein naar de toegankelijkheid van het sociaal domein voor mensen met een lvb. In het magazine Sociaal Bestek van oktober wordt het onderzoek uitgewerkt. Persoonlijk contact blijkt toch niet altijd genoeg om de juiste hulp en ondersteuning te krijgen. De medewerkers moeten meer doorvragen. Niet alleen om te checken of de verstrekte informatie begrepen is, maar ook om de hulpvraag helder te krijgen.

Toegang sociaal

0
381

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.