Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Thuiszorgorganisatie moet 400 mensen ontslaan

Thuiszorgorganisatie Amstelring moet begin volgend jaar bijna vierhonderd mensen ontslaan. De gemeente Haarlemmermeer heeft de hulp in de huishouding na een Europese aanbesteding gegund aan drie andere zorgaanbieders.
Thuiszorgorganisatie moet 400 mensen ontslaan

In het contract staat dat de nieuwe aanbieders hun best moeten doen om personeel van Amstelring over te nemen, maar verplicht is dat niet. Daardoor is er onrust ontstaan onder personeel van Amstelring, aldus een woordvoerder.

Paniek

Volgens het Haarlems Dagblad staan de vierhonderd ontslagen gelijk aan al het huishoudelijk personeel van Amstelring. Het nieuws is volgens de krant ingeslagen als een bom en er is een hoop paniek onder het personeel.

Uurtarief

De gunning is naar een Haarlemse concurrent en twee schoonmaakbedrijven uit Schiedam en Breda gegaan. Volgens de thuiszorgorganisatie tekenden zij in met een uurtarief dat 2 euro lager is.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Haarlems Dagblad/Foto: ANP/Koen Suyk

7 REACTIES

 1. Marktwerking en het produkt daar gaat het om in de zorg en dat terwijl ik heb horen verluiden dat een oudere de staat gemiddeld 80 euro per dag kost en een crimineel zou ons gemiddeld 230 per dag.kosten en dan moeilijk doen over de zorg cq vergrijzing.!!!!Misschien ook meer efficiency rond de crimineel Tenslotten betalen we daar ook met zijn allen aan en hebben we er ook nog de last van.

 2. Lees alle reacties
 3. Deze Gemeente heeft er volgens mij geen idee van hoe onbetrouwbaar ze zichzelf maakt. Principes gaan overboord bij geldzucht zich schijnbaar niet bewust van het voorbeeld dat ze geven aan andere werkgevers en de afgrijselijke maatschappij die er door ontstaat. Belachelijk dat niemand zich hiertegen kan weren louter door het argument dat bezuinigingen onvermijdbaar zijn. Wij zouden meer wijsheid mogen verwachten van de overheid.

 4. Mathijs heeft het niet helemaal begrepen denk ik dan maar. Het is lastig dat als je het niet meer zelf kan je dan geholpen moet worden maar we hebben wel te maken met een generatie kinderen die zelf weinig of niet doen aan de hulp voor hun fam dat betekend dat profs het moeten doen en die willen net als iedereen genoeg verdienen. Dus als je nu denkt dat hulp er alleen maar is voor ouderen dan heb je het mis het zijn soms hele gezinnen die op hulp zijn aangewezen en als je dan een klungelaar op je dak krijg ben je daar niet echt blij mee net als je dik 80 ben en je kan je eigen hulp niet eens verstaan.
  Dus jammer dat het zo is wel zullen moeten zorgen voor de mensen die van hulp afhankelijk zijn. er zijn in de geschiedenis wel mensen gheweeest die een andere oplossing hadden maar die weg moeten we maar niet begaan

 5. Uiteindelijk moeten we met zijn allen de zorg betaalbaar houden en daarvan kan dit de consequentie zijn. Niemand schiet er iets mee op als er na oktober niemand meer kan komen omdat het budget voor het totale jaar op is.

 6. Nog een paar jaar en de huishoudelijke
  hulp bestaat niet meer!Werk zelf 13 jaar
  in de thuiszorg en al 3 keer veranderd van
  wergever door overnames fusie enz!
  Het is een heel mooi beroep,dat door de
  vergrijzing juist toekomst zou moeten hebben!
  Helaas is dit al jaren niet meer zo en ook
  clienten houden hun hart vast voor wat komen
  gaat….de onzekerheid of zij wel hulp kunnen
  blijven krijgen!

 7. Zo zien we de thuiszorg steeds verder afglijden naar een nikszeggend “schoonmaakbedrijf”.
  Uitsluitend geld speelt daarbij de doorslag-gevende rol. Om mensen gaat het al heel lang niet meer. Zij zijn een object waar geld aan verdiend – moet – worden, meer niet. Wie de laagste prijs heeft mag het doen!
  Het wordt tijd dat de privatisering van de zorg (welke zorg?!) een halt toe wordt geroepen en dat het rijk zijn verantwoordelijkheid weer neemt. Anders gaat de boel definitef naar de kloten!

 8. Wanneer stoppen we nu eens een keer met aanbesteden? Worden de mensen die thuiszorg geven en de mensen die thuiszorg ontvangen hier nu gelukkig van? En als dat niet zo is, waarom doen we het dan eigenlijk?