Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorgorganisatie Carinova schrapt 190 banen

Ruim 190 voltijd functies zullen worden geschrapt bij thuiszorgaanbieder Carinova als gevolg van een grote reorganisatie. Het gaat vooral om arbeidsplaatsen in het management en de ondersteunende diensten.
Thuiszorgorganisatie Carinova schrapt 190 banen
Foto: ANP Roos Koole

De bezuinigingen in de thuiszorg dwingen tot verdere inkrimping, zegt thuiszorgaanbieder Carinova in een persverklaring. De omvang van de zorgorganisatie was al flink afgenomen na de strategische keuze van Carinova om zich exclusief op thuiszorg en woonzorg te richten. De raad van bestuur en de directie  kiezen nu voor een nieuwe organisatie met zelfstandige teams, waarbij de professionals in de zorg meer ruimte krijgen om zelfstandig te werken. ‘Daarbij wil Carinova ook vereenvoudigingen aanbrengen en de zorg betaalbaar houden.’ Het bestuur wil zorgvuldig te werk te gaan, onder meer door medewerkers in werkgroepen te laten meedenken om vorm te geven aan de nieuwe organisatie.

Gedwongen ontslagen

De plannen zijn voorgelegd aan de medezeggenschap. Carinova verwacht in overleg met de ondernemingsraad de voorgenomen plannen verder kunnen uitwerken. De inzet van Carinova in de onderhandelingen met de vakbonden is om medewerkers, van wie de functie komt te vervallen, te begeleiden van werk naar werk. Dit moet in het overgangsjaar 2014 gebeuren. Het bestuur tekent echter aan dat: ‘Gezien de arbeidsmarkt er geen garantie kan worden gegeven dat iedereen voor 1 januari 2015 ander werk heeft. In die gevallen kunnen gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.