Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Thuiszorg Rotterdam verkoopt huishoudelijke tak

Thuiszorg Rotterdam gaat een reorganisatie doorvoeren, omdat zij verlies lijdt op de huishoudelijke hulp. De huishoudelijke tak wordt verkocht aan Faveo, een bedrijf dat in deze hulp is gespecialiseerd.
Thuiszorg Rotterdam verkoopt huishoudelijke tak

Thuiszorg Rotterdam gaat deze hulp per 1 januari 2012 afstoten, zegt directeur Ruud Jonkman op Radio Rijnmond. De huishoudelijke tak wordt verkocht aan Faveo, een bedrijf dat in deze hulp is gespecialiseerd. ‘Thuiszorg Rotterdam levert ook nog verpleging en verzorging, dat betekent dat de organisatie complexer is. Financieel is het niet mogelijk om daarbij ook de huishoudelijke hulp te bieden. Faveo kan dat efficiënter’, aldus Jonkman.

Ontslagen

De komende tijd zullen er door de reorganisatie zeventig banen verdwijnen bij Thuiszorg Rotterdam. Volgens de directeur zullen de ontslagen alleen bij het management en het ondersteunende personeel vallen. De negenhonderd medewerkers huishoudelijke hulp gaan naar Faveo en behouden hun arbeidsvoorwaarden, contracten en salaris. ‘De clienten kunnen beroep blijven doen op huishoudelijke hulp en hun vertrouwde hulp’, zegt Jonkman.

Luister hier naar het radiofragment van Radio Rijnmond:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: RTV Rijnmond

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.