Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Thuiszorg Groningen intimideert personeel’

Bij Thuiszorg Groningen is sprake van verziekte werkverhoudingen. Personeel wordt 'op onaanvaardbare wijze onder druk gezet' en geïntimideerd. Dat blijkt uit een brief die beide bonden hebben verstuurd aan hun leden die bij Thuiszorg Groningen werken.
'Thuiszorg Groningen intimideert personeel'

In de brief geven de bonden een stand van zaken in het conflict tussen personeel en ondernemingsraad enerzijds en de bedrijfstop anderzijds, zo laat het Dagblad van het Noorden weten. Begin februari zegde de ondernemingsraad het vertrouwen in topvrouw Filia Kramp op.

Onduidelijke koers
De directe aanleiding voor de vertrouwensbreuk, zo meldde de krant eerder al, is een brief over het wegstrepen van opgebouwde dienstjaren. Maar dat was slechts de druppel. Er is ook onvrede over de onduidelijke koers, het voortdurende gehamer op bezuinigingen en op de vele interim-managers op het hoofdkantoor. ‘Mensen moeten steeds meer in hun eigen tijd werken en overwerk wordt niet afgerekend’, zei Harma Schrage van Abvakabo FNV, ‘en het vermoeden bestaat dat er grote tekorten zijn.’

Aantijging
De vakbonden willen een gesprek met de raad van toezicht. Jan Hamel, die in deze raad zit, wil niet reageren op de aantijgingen en verwijst naar Kramp, zo meldt de krant. Zij beschouwt de problemen als een interne aangelegenheid.

Sponsorcontract
In 2009 kwam Thuiszorg Groningen in grote financiële problemen. Wanbeleid van zorgorganisatie Meavita, waar de thuiszorgorganisatie onderdeel van was, kostte miljoenen. Halverwege 2010 trad Filia Kramp aan. De thuiszorgorganisatie kwam daarna onder meer in het nieuws door het sponsorcontract met FC Groningen voor een bedrag van 80.000 euro. Vorige maand werd duidelijk dat Thuiszorg Groningen met ingang van het volgend seizoen met de sponsoring stopt.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Bron: Dagblad van het Noorden/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.