Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Ewoud IJsselstein onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft voor een periode van vier maanden verscherpt toezicht ingesteld bij de afdeling thuiszorg Ewoud te IJsselstein. De IGZ doet dit vanwege structurele tekortkomingen in de medicatieveiligheid.
Thuiszorg Ewoud IJsselstein onder verscherpt toezicht

Thuiszorg Ewoud is een onderdeel van de zorgorganisatie Vecht en IJssel. Door Thuiszorg Ewoud wordt huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging,verpleging en begeleiding geboden in de regio Utrecht. De thuiszorgorganisatie heeft volgens de inspectie ruim de tijd gehad om verbeteringen door te voeren, maar maakt onvoldoende vorderingen.

Scholing

De inspectie bezocht Thuiszorg Ewoud voor het eerst in januari van 2010. Daar trof zij hoge risico’s aan bij de medicatieoverdracht, het medicatieoverzicht, bewaring en het uitzetten van medicijnen. Ook schort het aan de bekwaamheid en bijscholing van medewerkers.

Verbeteringen

Na twee andere bezoeken constateerde de inspectie nog hoge risico’s bij het uitzetten van medicijnen en het kwaliteitssysteem. De inspectie zal Thuiszorg Ewoud in september opnieuw bezoeken beoordelen of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. In de tussenliggende periode dient Ewoud de inspectie schriftelijk te informeren over de voortgang. Als Ewoud na deze periode nog steeds onvoldoende verbeteringen heeft doorgevoerd, dan neemt de inspectie bestuursrechtelijke maatregelen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: IGZ/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.