Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuishulpen demonstreren maandag tegen topsalarissen

Honderden thuishulpen demonstreren maandag bij het gemeentehuis van Doetinchem tegen de topsalarissen van directieleden en managers in de thuiszorg. De demonstranten vragen aandacht van minister Ab Klink van Volksgezondheid die maandag een werkbezoek brengt aan de stad.
Thuishulpen demonstreren maandag tegen topsalarissen

Dat meldt een woordvoerder van vakbond Abvakabo FNVvrijdag. De thuishulpen zijn van thuiszorgorganisaties uit de koepel Meavita die werkzaam zijn in Den Haag, Utrecht, Gelderland en Groningen.

Inleveren
Volgens de vakbond klopt het niet dat thuishulpen bij sommige werkgevers loon moeten inleveren, terwijl de topsalarissen verder stijgen. Volgend jaar zouden deze salarissen gemiddeld 30.000 euro boven het salaris van premier Jan Peter Balkenende uitkomen.

Mismanagement
Abvakabo FNV liet verder weten blij te zijn met de aandacht die deze dagen uitgaat naar de topsalarissen van bestuurders in de thuiszorg. Al lange tijd geeft de vakbond signalen over de personele problemen die het gevolg van marktwerking zijn, laat Abvakabo FNV op haar website weten.

Absurd
Edith Snoey, voorzitter van Abvakabo FNV: ‘Ook bestuurders in de publieke sector moeten en mogen een goed salaris verdienen. Zij zijn immers verantwoordelijk voor omvangrijke organisaties met soms wel duizenden mensen aan personeel. Dat dit inkomen echter hoger ligt dan de Balkende-norm is absurd.’

Richtlijn
Volgens Snoey is het daarnaast ook nog eens ondenkbaar dat een bestuurder een gouden handdruk ontvangt van meerdere tonnen, terwijl er van alles misgaat binnen de organisatie. ‘Daar zijn de hardwerkende achterblijvers vervolgens de dupe van.’ De vakbond is het dan ook eens met de partijen SP, Groen Links, D66 en CDA dat er een nieuwe richtlijnmoet worden voorgelegd aan het Kabinet waarin de absolute norm van 169.000 euro per jaar wordt vastgesteld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.