Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thebe ontslaat 145 medewerkers

Zorgorganisatie Thebe in Midden – en West–Brabant ontslaat per september 145 medewerkers. De ontslagen vallen voornamelijk bij de ondersteunende diensten. De aangekondigde bezuinigingen van het kabinet zijn de aanleiding.
Thebe ontslaat 145 medewerkers
Foto: ANP Photo

Bij Thebe is 23 procent van de organisatie ondersteunend aan de zorg, terwijl dat bij een gemiddelde zorgorganisatie 15 procent is, zo meldt het bedrijf. ‘Wil Thebe de zorg goed, eenvoudig en betaalbaar houden dan moet de organisatie eenvoudiger worden.’


Sociaal plan

Er is geen sociaal plan voor de gedupeerden. De Raad van Bestuur (RvB) en de vakbonden hebben wel gesprekken gehad, maar volgens de organisatie kwam de vakbond met onbetaalbare eisen. de RvB heeft nu zelf een sociaal statuut opgesteld met onder meer een ondersteuning en begeleiding naar een nieuwe baan.


Zorg

Thebe is een zorg- en dienstverleningsorganisatie in de kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, hulp bij het huishouden, thuiszorg en heeft 20 woonzorgcentra. Er werken circa 8.500 medewerkers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.